česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: (@MZV)
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Ceremonia e ndërrimit të komandës së KFOR-it

Më 7 gusht 2015, së shtabin e KFOR-it, u bë ndërrimi i komandës së KFOR-it nga gjenerali në shkuarje, Francesco Figliuolo, tek komandati i i ri, gjenerali Guglielmo Luigi Miglietta.

Në këtë ngjarje morën pjesë edhe kryetarja e Kosovës Atifete Jahjaga, kryeministri Isa Mustafa, komandanti i NATO-s JFC në Napoli, admirali Mark Ferguson III, udhëheqësi i Shtabit të Përgjithshëm të Mbrojtjes së Italisë, gjenerali Claudio Graziano, ambasdorët e vendeve të BE-së dhe atyre të NATO-s e personalitete të shoqërisë civile në Kosovë.

Përfaqësuesit kryesor të ceremonisë, në fjalimet e tyre, theksuan rëndësinë e pranisë së KFOR-it në Kosovë dhe rolin e tij në përforcimin e sigurisë në rajon.

Tash misioni i KFOR-it ka një personel prej rreth 4,500 truapve nga 31 vende, derisa Republika e Çekisë përfaqësohet nga një grup prej 9 ushtarëve. Po ashtu, eksperti civil çek mbanë detyrën e Zëvendëskëshilltarit Politik të Komandantit të KFOR-it.

Galleries


KFOR Change of Command Ceremony