česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: (@MZV)
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Doracaku i Protokolit Diplomatik I – Privilegjet dhe imunitetet

Zëvendësministrja e Zyrës së Administratës së Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Çekisë, Ivana Červenková, më 17 dhjetor 2015 në Pallatin Çernin përfaqësuesve të jashtëm të misioneve të akredituara diplomatike u prezantoi Doracakun e Protokolit Diplomatik.  
 

Ky publikim i krijuar nga Protokoli Diplomatik synon t’u ofrojë misioneve diplomatike, zyreve konsullore dhe organizatave ndërkombëtare një udhërrëfyes për imunitetet dhe privilegjet diplomatike. Doracaku është publikimi i parë gjithëpërfshirës që përmbanë rregullat dhe praktikat e sigurimit të privilegjeve dhe imuniteteve sipas ligjit diplomatik në Republikën e Çekisë. Doracaku, po ashtu, përmbanë informata për regjistrimin e të punësuarëve sipas protokolit diplomatik, rregullat për të siguruar mbrojtjen dhe sigurinë e misioneve, po ashtu edhe rregullat për kërkesat e marrjes së lejës diplomatike për fluturimet dhe aterrimet e aeroplanëve shtetërorë.

Publikimi përfshinë gjithë spektrin e problemeve tipike dhe situatave të numëruara në mënyrë rutinore nga misionet diplomatike dhe punëtorët e tyre. Lexuesi këtu do të gjejë këshilla të shkurtëra dhe të qarta, shembuj praktik si dhe formular të dobishëm për konkurim.

Attachments

Diplomatic Protocol Handbook I. - Privileges and... 13 MB PDF (Adobe Acrobat document) 2016-01-20

Galleries


Náměstkyně ministra Ivana Červenková k diplomatické praxi