česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: ZU Pristina
Article notification Print Decrease font size Increase font size

“Festivali i Tunxhit Kosova 2017”

Me koncertin e trombonistit çek Lukáš Moťka, më 30 nëntor 2017, u hap për herë të dytë, “Festivali i Tunxhit Kosova 2017”. Koncerti u mbajt në Instituti i Historisë në Prishtinë, në praninë e ambasadorit të Republikës së Çekisë, Ivo Šilhavý, dhe më shumë se 70 shikuesve. Gjatë Festivalit do të mbahen 7 koncerte e punëtori me muzicientët e rinj nga Kosova dhe nga vendet e Ballkanit Perëndimor.   
 

Asociacioni i “Festivali i Tunxhit Kosova 2017” e organizon këtë Festival nga 30 nëntori deri më 18 dhjetor 2017. Kjo ngjarje ndihmohet nga Ambasada e Republikës së Çekisë në Prishtinë, nga Ministria e Kosovës për Kulturë, Komuna e Prishtinës, Universiteti i Prishtinës, Asociacioni i Evropian i Tunxhit, Shkolla e Muzikës “Prenk Jakova” dhe “Tickmedia”. Përveç Lukáš Moťka-s muzicientët nga Kosova, Shqipëria, Gjermania dhe SHBA do të kenë shfaqjet e tyre në këto 7 koncerte.

Lukáš Moťka, i shoqëruar nga anëtari i Orkestrës së Filharmonisë së Kosovës, pianisti Misbah Kaçamaku, prezantoi krijimet e kompozitorëve çek Václav Smit dhe Václav Riedelbach, si dhe ato të autorëve francez Jean-Francois Michele dhe Alexandr Guilmanto. Përkundër motit të keq, në këtë koncert morën pjesë më shumë se 70 të rinj të cilët e çmuan lart këtë shfaqje profesionale të kompozimit muzikor të përcjell me duartrokitje të gjata.

Punëtoria për muzicientët e rinj nga Kosova ishte pjesë e veprimtarisë së Lukáš Moťka-s gjatë qëndrimit në Prishtinë. Kjo ngjarje kulturore u mbajt me ndihmën e financiare dhe organizative nga Ambasada e Republikës së Çekisë, në Prishtinë, dhe Ministria e Punëve të Brendshme të Republikës së Çekisë.

 

Galleries


Brass Festival Pristina 2017