česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: (@MZV)
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Filloi Java e Frankofonisë

Më 21 mars 2016, Orkestra Kamertale e Filharmonisë së Kosovës shfaqi një koncert me rastin e hapjes ceremoniale “Java e Frankofonisë në Kosovë”. Kompozimet e Nik Bohnenberger, Claude Debussy, Alexander Müllenbach dhe Camille Saint-Saëns u luajtën nën dirigjimin e  dirigjentit freng Nathalie Marin në Sallën e Kuqe, të stërmbushur, në Prishtinë. Flautistja Nina Shala nga Kosova dhe pianistja Sabine Weyer nga Luksemburugu e Lirika Pula nga Kosova ngazëllyen publikun me shfaqjen e tyre.

 

Ambasda e Çekisë në Kosovë mori pjesë në ngjarjen e Frankofonisë duke prezantuar filmin çek “Invention for Destruction” (“Shpikje për shkatrrim”) nga regjisori çek Karel Zeman.

Galleries