česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: © MZV ČR / MFA CZ
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Hapja e Festivalit të Filmit DOKUFEST në Prizren

Festivali Ndërkombëtar i Filmit DOKUFEST mbahet në Prizren nga data 5-13 gusht 2022

Sivjet më 5 gusht u bë hapja zyrtare e edicionit të 21-të. Konsulli Kulturor dhe Tregtar, Květoslav Sulek, mori pjesë në këtë ngjarje në emër të Ambasadës së Republikës Çeke në Prishtinë dhe takoi Drejtoreshën Ekzekutive të DOKUFEST, znj. Linda Gashi.

Tre filma në DOKUFEST përfaqësojnë Republikën Çeke këtë vit. Prej tyre, dy filma janë bashkëprodhim - "Vrasja e një gazetari" (Çeki, Danimarkë, SHBA) dhe "Unë po përpiqem të kujtoj" (Çeki, Iran), dhe filmi "Daises" i vitit 1966 (Çekosllovaki).