česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: SHVK
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Java ndërkombëtare e shkopit të bardhë

Udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë në Kosovë, Pavel Bílek, më 15 tetor, si mysafirë nderi, mori pjesë në konferencën festive të Javës ndërkombëtare të shkopit të bardhë. Konferenca u organizua nga Zyra e Kryeministrit të Republikës së Kosovës.

 Republika e Çekisë për një kohë të gjatë ndihmon bashkësinë e të verbërve në Kosovë. Në vitet e fundit, si pjesë e ndihmës zhvillimore ka ndihmuar me fonde për sjelljen e ekspertëve për mësim dhe orientim të të verbërve, në posaçërisht ndihma në libra të veçanta dhe pajisje të specializuar teknologjike. Në vitet e fundit ndihma për të verbrit është bërë pjesë e programit të bashkëpunimit transicional dhe është përqendruar kryesisht në përkrahjen për përgatitjen e kornizës së duhur legjislative.

Zëvendëskryeministrja, Emilija Rexhepi dhe kryetari i Shoqatës së të Verbërve, Daut Tishuki, çmuan lart ndihmën afatgjate të Republikës së Çekisë për të verbrit në Kosovë. Në fjalimin e tij Udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë theksoi përvojën çeke në ndihmë për të verbrit, të cilën e ofroi edhe në Kosovë. Synimi i kësaj ndihme është mbështetja që të verbrit të jenë anëtar të barabartë të shoqërisë në Kosovë. 

Java ndërkombëtare e shkopit të bardhë

Java ndërkombëtare e shkopit të bardhë

Java ndërkombëtare e shkopit të bardhë

Java ndërkombëtare e shkopit të bardhë