česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: (@MZV)
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Koncert për fillimin e kryesimit të BE-së nga Letonia

Kryesimi i Këshillit të Evropës nga Letonia, në Kosovë, u nis më 22 janar 2015 me koncert ceremonial në Katedralen e të bekuarës Nënë Tereza në Prishtinë.   
 

Pas fjalës hyrëse nga ambasadori jo rezident i Letonisë Albert Sarkanis (me seli në Pragë), Riga Saxaphone Quartet luajti pjesë të muzikës klasike për audiencën që përfaqësonte korin diplomatik dhe bashkësinë kulturore të vendit. Luajtja e kompozimeve të Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn, Georg Frederik Händel dhe të mjeshtërve të tjerë përfshirë edhe atyre bashkëkohorë nga kuarteti i saksafonëve u mirëpirt jashtëzakonisht mirë nga publiku.

Para koncertit, ambasadori i Letonisë u takua me ambasadorët e vendeve të BE-së në Prishtinë dhe u prezantoi atyre përparësitë e kryesimit të Letonisë.

Galleries


Concert on Latvian EU Presidency