česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: Government´s Office
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Konferenca "Presidenca Çeke në BE 2022 dhe Ballkani Perëndimor"

Më 21 korrik 2022, në Prishtinë u mbajt konferenca me titull “Presidenca Çeke e BE-së 2022 dhe Ballkani Perëndimor”. 

Konferenca u organizua nga Këshilli Evropian i Investitorëve, një organizatë kosovare për mbështetjen e ardhjes së investimeve të huaja, në bashkëpunim me Ambasadën e Republikës Çeke në Kosovë. Në hapjen e konferencës kushtuar Presidencës Çeke të BE-së folën udhëheqësi i ambasadës, Pavel Bílek, ai i zyrës së BE-së ambasadori, Tomáš Szunyog, zëvendëskryeministri i parë, Besnik Bislimi, dhe kryetarja e Bordit të Drejtorëve të Këshillit Evropian të Investitorëve, Eriola Bibolli. Pavel Bílek prezantoi prioritetet kryesore të Presidencës Çeke të Këshillit të BE-së dhe u ndal në detajet e synimeve të Presidencës ndaj rajonit të Ballkanit Perëndimor. Kjo fushë është një nga prioritetet rajonale të Presidencës Çeke, e cila do të përqendrohet në mbështetjen e procesit të zgjerimit të BE-së dhe zhvillimin e mëtejshëm të bashkëpunimit ndërmjet BE-së dhe vendeve të rajonit në fushat sektoriale. Në pjesën e dytë të konferencës, një fjalim e mbajti udhëheqësi i Zyrës Tregtare Çeke në  Podgoricë, Izudin Gušmirovič, i cili përfaqëson këtë organizatë në Ballkanin Perëndimor. Ai prezantoi mundësitë e bashkëpunimit të mëtejmë ndërmjet Republikës Çeke dhe Kosovës në fushën ekonomike, zhvillimin e shkëmbimeve tregtare dhe investimeve. Po ashtu, gjatë konferencës u zhvillua një diskutim i shkurtër për mundësitë e bashkëpunimit dypalësh.

Konferenca "Presidenca Çeke në BE 2022 dhe Ballkani Perëndimor"

Konferenca "Presidenca Çeke në BE 2022 dhe Ballkani Perëndimor"

Konferenca "Presidenca Çeke në BE 2022 dhe Ballkani Perëndimor"

Konferenca "Presidenca Çeke në BE 2022 dhe Ballkani Perëndimor"

 

Konferenca "Presidenca Çeke në BE 2022 dhe Ballkani Perëndimor"

Konferenca "Presidenca Çeke në BE 2022 dhe Ballkani Perëndimor"

Konferenca "Presidenca Çeke në BE 2022 dhe Ballkani Perëndimor"

Konferenca "Presidenca Çeke në BE 2022 dhe Ballkani Perëndimor"