česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: Embassy of the Czech Republic in Pristina
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Ligjëratë e professor Frédéric Charillon në Fakultetin e Shkencave Politike në Prishtinë

Të martën, më 17 prill 2018, profesor Frédéric Charillon foli në Fakultetin e Shkencave Politike të Kosovës në temën “Europa ne Botë: politika e jashtme e përbashkët e Bashkimit Europian (BE)”.
 

Z. Charillon është profesor universitar në Institut d'Etudes Politiques, në Paris, dhe punon me universitetet evropiane dhe ndërkombëtare. Z. Charillon, para njëqind studentëve dhe diplomatëve dyshoi nëse BE-ja është një akter ndërkombëtar. Ai ka hartuar një raport për Politikën e Jashtme të Përbashkët dhe Politikën e Sigurisë (CFSP), në veçanti për të arriturat në fushën e prezantimit të paqes dhe të zgjerimit të BE-së.

Në veçanti, ishin të pasura këmbimet e  mendimeve me publikun.

 

Galleries


Lecture by Professor Frédéric Charillon at the Faculty of Political Science in Pristina