česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: (@MZV)
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Liturgjia e Vitit të Ri e Kishës Ortodokse Serbe në Prizen

Më 14 janar 2016 peshkopi Teodosie shërbeu liturgjinë e Vitit të Ri të Kishës Ortodokse Serbe në katedralen e dioqezës “Shën Gjergji”, në Prizren. Po ashtu, në liturgji mori pjesë edhe kleriku i lartë i Manastirit të Deçanit, Ati Sava.
 

Pas liturgjisë peshkopi Teodosije, në rezidencën e tij, organizoi një pritje me rastin e Vitit të Ri të Krishtlindjes Kristiane Ortodokse ku morën pjesë kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, përfaqësuesit e Bashkësisë Islame, asaj Hebraike, të Kishës Katolike, të Qeverisë së Serbisë, të korit diplomatik dhe të misioneve ndërkombëtare në Kosovë. Në fjalimin e tij peshkopi Teodosije theksoi se paqa, aq e paarritshme në botën në të cilën po jetojmë, nuk mund të arrihet derisa secili nga ne nuk gjenë paqën e Zotit në zemrën e vet dhe ta ndajë ate me të tjerët.

Attachments

Address by Bishop Teodosije at the New Year reception in... 26 KB DOC (Word document) 2016-01-20

Galleries


New Year’s Liturgy of Serbian Orthodox Church in Prizren