česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: (@MZV)
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Mirënjohja e Nderit të Arteve të Bukura të ekspozitës “Lidice 2015”, sërish, shkon në shkollën “Liria”

Më 30 shtator 2015, ambasadori i Republikës së Çekisë në Kosovë z. Ivo Šilhavý pas një viti sërish vizitoi shkollën fillore “Liria”, në fshatin Pogragjë të Gjilanit, për t’i dorëzuar nxënësit Sevdail Mustafa Mirënjohjen e Nderit, për punimin e tij artistik të prezantuar në Ekspozitën Ndërkombëtare të Fëmijëve në Arte të Bukura “Lidice 2015”. Në fjalimin e tij të shkurtër ambasadori Šilhavý theksoi kontekstin historik të ekspozitës në kujtim të fëmijve të Lidice-s, të vrarë nga nacistët. Në të njejtën kohë ai vlerësoi interesimin e nxënësve dhe më së shumti talentin e tyre si dhe përkrahjen e mësuesve që është dëshmuar me faktin se një nxënës i kësaj shkolle për herë të dytë shpërblehet në këtë ekspozitë ndërkombëtare për fëmijë. Dorëzimi cermonial i Mirënjohjes u bë në praninë e babait të Sevdailit, të mësuesve, nxënësve të shkollës së tij dhe të përfaqësuesve të OJQ-ve. 
 

Ambasadori Šilhavý, me këtë rast, u takua me drejtorin e shkollës, Harush Limonin. Drejtori shprehu intersimin e tij për sistemin arsimor çek ku në partneritet me një shkollë të zgjedhur çeke do të mund të konkuronte për fitimin e njohurive për shkollën e tij.

Galleries


Fine Arts Lidice 2015 Exhibition