česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: Ambasada Çeke
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Ndihma Zhvillimore Çeke ndihmon fëmijët e verbër në Kosovë

Projekti Ndihma Zhvillimore Çeke më 2021 do të zbatohet në një platformë të bashkëpunimit me Shoqatën e të Verbërve të Kosovës dhe me Qendrën Burimore “Xheladin Deda”, në Pejë.

Kjo Qendër është institucioni i vetëm i specializuar për arsimimin dhe ndihmën ndaj fëmijëve të verbër dhe me të pamë të dobësuar nga niveli parashkollor deri tek ata të shkollave të mesme në Kosovë. Nxënësit e kësaj Qendre, fal ndihmës financiare çeke do të kenë mundësi të përdorin makinat braill, organizatorët dhe printerët e rinj për mësime.
Zbatimi i projektit të përbashkët filloi më 9 mars 2021, me nënshkrimin e Marrëveshjes në mes të Ambasadës së Republikës së Çekisë dhe të Shoqatës së të Verbërve të Kosovës. Marrëveshja u nënshkrua nga udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë, z. Pavel Bílek, dhe nga Kryetari i Shoqatës së të Verbërve të Kosovës, z. Daut Tishuki 

Ndihma Zhvillimore Çeke ndihmon fëmijët e verbër në Kosovë

Ndihma Zhvillimore Çeke ndihmon fëmijët e verbër në Kosovë

 

Ndihma Zhvillimore Çeke ndihmon fëmijët e verbër në Kosovë

Ndihma Zhvillimore Çeke ndihmon fëmijët e verbër në Kosovë

Ndihma Zhvillimore Çeke ndihmon fëmijët e verbër në Kosovë

Ndihma Zhvillimore Çeke ndihmon fëmijët e verbër në Kosovë