česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: (@MZV)
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Presidentja Jahjaga përkujtoi ish-Presidentin Rugova

Më 21 janar 2016, në Teatrin Kombëtar të Kosovës, Presidentja e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga, organizoi një akademi përkujtimi në përvjetorin e dhjetë të vdekjes së ish-Presidentit Rugova. Zonja Kryetare, Atifete Jahjaga, duke përkujtuar ish-Presidentin that: “Në këtë dhjetëvjetor së bashku kujtojmë njeriun që na ka udhëhequr drejt historisë së re - të paqes, demokracisë dhe shtetit të qytetarëve të tij, të denjë për të qenë pjesë e pandashme e botës së zhvilluar”.

Në këtë ngjarje morën pjesë familja e ish-Presidentit Rugova, ish-Presidenti trashëgimtari i parë, z. Fatmir Sejdiu, kryeministri Isa Musatafa, personalitetet më të larta të politikës dhe të kulturës, përfaqësuesit e misioneve diplomatike, përfaqësuesit e organizatave ndërkombëtare dhe miqtë e ish-Presidentit Rugova.

Orkestra e Filharmonisë së Kosovës, në pjesën e dytë të kësaj ngjarje, mbajti një koncert të shkurtër me vepra të muzikës klasike.

Galleries


Madame President Jahjaga commemorated former President Rugova