česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: Paris - Musée Rodin
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Ne dënojmë sulmin brutal terrorist në Paris

Ministria e Punëve të Jashtme të Republikës së Çekisë dënon sulmin  brutal terrorist ndaj civilëve, që ngjau në mbrëmjen e 13 Nëntorit në disa vende publike në Paris. Ne mbështesin plotësisht qeverinë e Francës dhe masat e ndërmarra për të zgjidhur këtë incident të turpshëm e tragjik.

Ne shprehim ngushëllimet tona më të thella familjeve të të gjitha viktimave dhe po ashtu jemi të shokuar nga numi i njerzve të plagosur. Franca është djepi i demokracisë dhe një mik i ngushtë. Republika e Çekisë është tërësisht në anën e Francës, në këtë moment të hidhur për te, dhe në anën e vlerave që përfaqëson Franca. 

Ambasada e Çekisë në Prishtinë menjëherë ka shprehë dhembjen dhe mbështetjen e plotë Ambasadës së Francës në Prishtinë.  Kulla Petřín në Pragë u ndriqua me tre ngjyrëshin freng për të manifestuar solidaritet. Prishtina ndriqoi në tri ngjyrat e Francës ndërtesën e Qeverisë.

Priština nasvítila v barvách francouzské trikolory vládní budovu.

Priština nasvítila v barvách francouzské trikolory vládní budovu.