česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: IHRD
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Përkujtimi i Ditës Ndërkombëtare të së Drejtave të Njeriut

Më 10 dhjetor, bota përkujton Ditën Ndërkombëtare të së Drejtave të Njeriut. 

Çështja e të drejtave të njeriut ka një vend të rëndësishëm në politikën e jashtme të Çekisë, përmes përfshirjes së veprimtarisë multilaterale, siç është anëtarësimi në Këshillin për të Drejtat e Njeriut të OKB-së dhe kryesimi i Komitetit të Dimensionit Njerëzor të OSBE-së, si dhe në mënyrë bilaterale, veçanërisht përmes projekteve të ndihmës transformuese.

Kosova është vend me përparësi në bashkëpunimin transformues çek. Për këtë sivjet udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë në Kosovë, Pavel Bílek, nuk harroi që t’ iu drejtohet përfaqësuesve të OJQ-ve më të mëdha për të drejtat e njeriut dhe të shprehë vlerësimin për bashkëpunim në realizimin e projekteve nga kjo fushë.