česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: (@MZV)
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Përkujtimi i Ditës së Holokaustit në Kosovë

Më 27 janar 2016, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit, Bashkësia Hebraike Bet Izrael organizoi një ceremoni përkujtimore, në Teatrin Kombëtar në Prishtinë.
 

Me këtë rast folën kryetari i Bet Izrael Kosova, Ruzhdi Shkodra, dhe kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli. Këto fjalime u pasuan me kujtimet e Enes Demirit dhe familjes së saj të rrëfyera për mysafirët. Ceremonia vazhdoi me një shfaqje të kërcimtarëve të rinjë nga Baleti Kombëtar i Kosovës me temën Maurice Ravel’s Bolero. Mysafirët patën mundësi të shohin ekspozitën e fotografive të vjetra, të shqiptarëve të cilët u ndihmuan hebrenjëve gjatë LDB. Kjo ngjarje u përcoll nga ambasadoret dhe ambasadorët e Holandës, Finlandës, Turqisë, Hungarisë, Republikës së Çekisë, Rumanisë, Shqipërisë dhe përfaqësuesit e Greqisë, Gjermanisë, Italisë, SHBA-ve dhe ambasadave të tjera.
 

Galleries


Holocaust Remembrance Day in Kosovo