česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: (@MZV)
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Përkujtimi për ushtarët e vdekur sllovak

Më 19 janar 2015, në bazën e KFOR-it, u mbajt një ceremoni përkujtimi për të respektuar/përkujtuar 42 ushtarët sllovak të cilët vdiqën para nëntë vjetësh në aeroplanin e rrëzuar duke u kthyer nga misioni i KFOR-it
 

Aeroplani An-24 me ushtarët sllovak më 19 janar 2006 u rrëzua në malin hungarez Borsó, afër kufrit hungarezo-sllovak, pak para se të lëshohej në aeroportin Košice. Ushtarët sllovak shërbenin në KFOR brenda batalionit çeko-sllovak në bazën e Shajkovcit. Udhëheqësi i Zyrës Ndërlidhëse të Sllovakisë z. Henrik Markuš, komandanti i KFOR-it gjeneral majori Francesco Paolo Figliuolo, ambasadori i Republikës së Çekisë z. Ivo Šilhavý, dhe përfaqësuesit e ambasadës së Hungarisë vunë kurora lulesh tek memoriali i ushtarëve sllovak. Në ceremoninë përkujtimore morën pjesë edhe përfaqësuesit e një numri të kontingjenteve të huaja që tash operojnë brenda misionit të KFOR-it.

Galleries


Commemoration of the deceased Slovak soldiers