česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: mareksindelka.com/about/
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Poeti e romansieri çek Marek Šindelka në Polip Festivalin Ndërkombëtar të letërsisë në Prishtinë

Nga 10 deri më 12 maj 2019, në Prishtinë do të organizohet Polip Festivali Ndërkombëtar i Letërsisë. Në këtë ngjarje do të marrë pjesë, si panelist, edhe poeti e romansieri çek Marek Šindelka. Marek Šindelka është autor i Strychnin (“Strikninë”), Chyba (“Rravgues”),  Zůstaňte s námi (“Qëndroni të akorduar”), Mapa Anny (“Harta e Anna”-s) dhe Únava materiálu (“Materiale të mërzitshme”).
 

Festivali ka për synim t’iu jap rastin mendimeve të ndryshme për marrëdhëniet e tashme të Kosovës dhe Serbisë. Festivali është i organizuar nga “Qendra Multimediale”, e Prishtinës, dhe ajo “Beton”, nga Beogradit.