česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: Ambasada e Çekisë
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Radiologia kryesore çeke Petra Steyerová në simpoziumin ndërkombëtar në Prishtinë

Në Kolegjin AAB në Prishtinë, prej 3 deri më 5 dhjetor u mbajt Simpoziumi i 4-të Ndërkombëtar për Radiologji.

Simpoziumi u organizua nga Klubi i Hapur Mjekësor i Kosovës (the Kosovo Open Medical Club) në bashkëpunim me Fondacionin Amerikano-Austriak (the American-Austrian Foundation). Një nga folëset kryesore ishte radiologia kryesore çeke, Dr. Petra Steyerová. Në një nga fjalimet hyrëse të simpoziumit, udhëheqësi i Ambasadës Çeke, Pavel Bílek, theksoi ndihmën afatgjate të Republikës Çeke për sektorin mjekësor në Kosovë, furnizimin me materiale dhe ndihmën e ekspertëve në mësimet e mjekëve në një sërë specializimesh. Ai, ka kujtuar edhe ndihmën që Republika Çeke i ofron Kosovës gjatë pandemisë COVID19.

Organizatori i simpoziumit ka shumë vite që po zbaton projektin e Fondacionit Amerikano-Austriak, i cili u ka mundësuar qindra mjekëve kosovarë të ndjekin seminare profesionale në Salzburg të Austrisë.

Radiologia kryesore çeke Petra Steyerová në simpoziumin ndërkombëtar në Prishtinë

Radiologia kryesore çeke Petra Steyerová në simpoziumin ndërkombëtar në Prishtinë

Radiologia kryesore çeke Petra Steyerová në simpoziumin ndërkombëtar në Prishtinë

Radiologia kryesore çeke Petra Steyerová në simpoziumin ndërkombëtar në Prishtinë

 

Radiologia kryesore çeke Petra Steyerová në simpoziumin ndërkombëtar në Prishtinë

Radiologia kryesore çeke Petra Steyerová në simpoziumin ndërkombëtar në Prishtinë