česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: (@MZV)
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Rosh Hashanah në Kosovë

Më 14 shtator 2015 Associacioni Bet Israel Kosova organizoi një darkë festive tradicionale me rastin e Vitit të Ri Hebraik, të quajtur Rosh Hashanah. Në praninë e anëtarëve të bashkësisë hebraike në Kosovë, miqëve të Asociacionit Bet Israel Kosova, përfaqësuesve të Korit Diplomatik dhe të tjerëve u festua përvjetori përkujtimor i ahengut të krjimit të Adamit dhe Evës, sipas Biblës Hebraike. Në tryezën festive nuk munguan as mollët e futura në mjaltë, që simbolizojnë shpresën për vitin e ardhshëm, dhe një peshk i tërë me kokën e paprekur u ofrua për të simbolizuar plleshmërinë.
 

Asociacioni Bet Israel Kosova ka pothuajse 100 anëtarë aktiv. Kreytari i sajë është Ruzhdi Shkodra. Tash në Kosovë jetonë rreth 40 hebrenjë. Misioni i Bet Israel është ”kultivimi i marëdhinieve të mria tradicionale në mes të shqiptarëve dhe izraelitëve duke promovuar mirëqenie, tolerancë jo vetëm në mes të këtyre dy popujve, po ashtu për të gjithë popujt tjerë liri-dashës.

Galleries


Rosh Hashanah in Kosovo