česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: Ambasada e Çekisë
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Shfaqja e muzikantëve çek në koncertin gala në kuadër të "Platforma Kulturore e Evropës Qendrore" në Prishtinë

Më 14 qershor 2022, në Prishtinë, u mbajt një koncert Gala me titull “Muzika e Fëmijëve të Evropës Qendrore”. Koncerti u organizua me rastin e Presidencës hungareze të "Platforma Kulturore e Evropës Qendrore"(PCCE).

 Në të luajtën edhe pjesëmarrësit çek: pianistja për fëmijë, Veronika Lišková, dhe klarinetisti, Adam Bydžovský. Udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë në Prishtinë, Pavel Bílek, zyrtarisht ka falënderuar të dy interpretuesit e muzikës. Pjesëmarrja e interpretuesve çekë është mbështetur dhe organizuar nga Departamenti i Diplomacisë Publike në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Republikës së Çekisë, drejtori i të cilit, Jan Bondy, përveç pjesëmarrjes në koncert, është takuar edhe me ministrin e Kulturës së Kosovës, Hajrulla Çeku. 

Shfaqja e muzikantëve çek në koncertin gala në kuadër të "Platforma Kulturore e Evropës Qendrore" në Prishtinë

Shfaqja e muzikantëve çek në koncertin gala në kuadër të "Platforma Kulturore e Evropës Qendrore" në Prishtinë

Shfaqja e muzikantëve çek në koncertin gala në kuadër të "Platforma Kulturore e Evropës Qendrore" në Prishtinë

Shfaqja e muzikantëve çek në koncertin gala në kuadër të "Platforma Kulturore e Evropës Qendrore" në Prishtinë

 

Pritja e delegacionit nga Ministri

Pritja e delegacionit nga Ministri