česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: ZU Pristina
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Takimi i Udhëheqësit të Ambasadës në Prishtinë me komandantët e Njësisë Çeke në KFOR

Me rastin e ndërrimit të zakonshëm të ushatërëve çek që veprojnë në operacionet shumë kombëshe të NATO-s në ruajtjen e paqës (KFOR), udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë në Kosovë, Pavel Bílek, më 26 korrik 2019, u takua me komandantin në largim, majorin Michal Svoboda, dhe pasusesen e tij, majoren Štefánia Kolman.

 

Udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë falenderoi majorin Michal Svoboda dhe anëtarët e Njësisë Çeke për përfaqësimin e shkëlqyeshëm të Republikës së Çekisë gjatë ushtrimit të detyrave brenda KFOR-it. Në të njejtën kohë, ai i dëshiroi komandantes së ardhshme majores Štefánia Kolman dhe anëtarëve të njësisë së saj shumë suksese në përmbushjen e detyrave që kërkohen brenda KFOR-it.
Tash, janë tetë ushtarë çek që shërbejnë në shtabin kryesor të KFOR-it në Prishtinë, si task forca e KFOR-it nga Forcat e Armatosura të Çekisë.