česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: ZU Pristina
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Takimi i Udhëheqësit të Ambasadës së Çekisë në Prishtinë me komandantët e njësisë çeke në KFOR

Me rastin e ndërrimit të rregullt të ushtarëve çek, që operojnë një përbërje të operacionit shumë kombesh të NATO-s në territorin e Kosovës (KFOR) , udhëheqësi i ambasadës së Çekisë z. Mr. Pavel Bílek,  më 18 shkurt 2019 takoi komandantin në shkuarje, nënkolonelin Luděk Krč, dhe komandantin në ardhje, majorin Michal Svoboda.
 

Pavel Bílek falënderoi nënkolonelin Luděk Krč dhe njësinë e tij për një përfaqësim të jashtëzakonshëm të Republikës së Çekisë, gjatë përmbushjes së detyrave të tyre, në përbërje gjatë operimeve të KFOR-it. Në të njëjtën kohë, ai i dëshiroi komandantit major Michal Svoboda dhe anëtarëve të njësisë së tij, sukses të plotë në përmbushjen e sfidave brenda KFOR-it.

Tash, në selinë e KFOR-it shërbejnë 10 ushtarë çek, si Forcë e Armatosur Çeke e Task Forcës së KFOR-it.