česky  shqip  english 

Advanced search
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë dhe kontingjenti çek i KFOR-it nderuan ushtarët e rënë çek

Udhëheqësi i Ambasadës së Republikës së Çekisë në Prishtinë, Pavel Bílek, dhe Komandanti i kontingjentit çek në KFOR, Major Libor Lušovský, së bashku me anëtarët e kontingjentit çek, nderuan dy ushtarët çek të vdekur tragjikisht - anëtarët e Batalionit çek dhe sllovak të KFOR –it, rreshteri Luděk Severa dhe inspektori Vlastislav Hendrich, të cilët vdiqën më 14 shtator 2002 në një aksident të një automjeti të blinduar të personelit.

Akti i nderimit u zhvillua tek memoriali që kujton këtë ngjarje tragjike, pranë bazës së KFOR -it në Shajkovc.

Ushtarët e kontingjentit çek në KFOR dhe Ambasada e Republikës  së Çekisë, së bashku, çdo vit e përkujtojnë këtë ngjarje tragjike.

Udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë dhe kontingjenti çek i KFOR-it nderuan ushtarët e rënë çek

Udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë dhe kontingjenti çek i KFOR-it nderuan ushtarët e rënë çek

Udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë dhe kontingjenti çek i KFOR-it nderuan ushtarët e rënë çek

Udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë dhe kontingjenti çek i KFOR-it nderuan ushtarët e rënë çek