česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: MFA Kosovo
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë u prit nga Ministri i Jashtëm i Kosovës

Më 7 shkurt 2020, ministri i punëve të jashtme të Republikës së Kosovës, Glauk Konjufca priti udhëheqësin e Ambasadës së Republikës së Çekisë, Pavel Bílek.

 Udhëheqësi i Ambasadës çeke uroi z. Glauk Konjufca për emërimin e tij Ministër i Punëve të Jashtme. Udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë beson se qeveria e re e Kosovës do të përqendrohet në reformat ekonomike, përforcimin e rendit dhe ligjit edhe rifillimin e shpejt të dialogut me Serbinë. Ai, nxiti qeverinë e Kosovës të përmbush reformat që nevojiten për rrugën e Kosovës drejt BE-së. Z. Bílek siguroi z. Glauk Konjufca se Republika e Çekisë do të ndihmojë vendet e Ballkanit Perëndimor, përfshirë edhe Kosovën, në rrugën e tyre drejt BE-së. Ata, po ashtu, diskutuan perspektivat e bashkëpunimit të mëtejmë ekonomik dhe tregtar.

Attachments

Meeting 2 431 KB JPG (Picture / Photo) 2020-02-10