česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: Zyrja e Kryeministrit
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë u prit nga Zëvendëskryeministri i Parë

Më 28 qershor 2021, Pavel Bílek, udhëheqësi i Ambasadës së Republikës Çeke në Kosovë, u prit nga Besnik Bislimi, zëvendëskryeministri i Parë i Kosovës.

Udhëheqësi  i Ambasadës siguroi Zëvendëskryeministrin e Parë në mbështetjen që qeveria Çeke po i kushton procesit të zgjerimit të BE-së dhe pranimit të të gjitha vendeve të Ballkanit Perëndimor. Republika Çeke gjithashtu do t'i kushtojë vëmendje temës së Ballkanit Perëndimor gjatë presidencës së ardhshme të Këshillit të BE-së në gjysmën e dytë të vitit 2022. Udhëheqësi i Ambasadës dhe Zëvendëskryeministri i Parë diskutuan reformat e vazhdueshme në një numër fushash kryesore dhe koordinimin e tyre . Ata i kushtuan vëmendje të madhe dialogut Kosovë-Serbi, udhëheqësi i Ambasadës Pavel Bílek theksoi mbështetjen e Republikës Çeke për përfundimin e saj të suksesshëm në formën e një marrëveshje gjithëpërfshirëse ligjërisht të detyrueshme.