česky  shqip  english 

Advanced search
holocaust_remembrance_pristina_2017_15
Photo: © Ivo Šilhavý
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Dita e përkujtimit të Holokaustit në Kosovë

Më 26 janar 2017, me rastin e Ditës Përkujtimore Ndërkombëtare për Holokaustin, në Teatrin Kombëtar në Prishtinë, u mbajt një ceremoni përkujtimore e organizuar nga Komuniteti Hebraik Bet Israel.
 

Kryetari i Bet Israel Kosova-s, Ruzhdi Shkodra, dhe kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, mbajtën fjalimet e rastit. Ata u pasuan nga Nexhat Konforti dhe Ester Levi të cilët, me mysafirët, ndanë kujtimet e tyre. Pas fjalimeve u shfaq filmi dokumentar që kishte përqendrim në fatin kompleks të Ester Levi-t e cila mbijetoi fal një familje rome-shqiptare. Ngjarja u përcoll nga ambasadorët e Republikës së Çekisë, Gjermanisë, Italisë, Greqisë, Austrisë, Hungarisë, Finlandës dhe Francës.

Galleries


Holocaust Remembrance Day 2017