česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: (@MZV)
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Zonja presidente Jahjaga në takimin vjetor me Korin Diplomatik

Më 12 mars 2015, zonja presidente Atifete Jahjaga ftoi në takimin vjetorë, anëtarët e Korit Diplomatik në Prishtinë. Po ashtu, në mesin e mysafirëve ishte edhe ambasadori i SHBA-ve në Beograd, Michael D. Kirby, ndërsa në emër të qeverisë së Kosovës ishte Zëvendëskryeministri dhe ministër i punëve të jashtme Hashim Thaçi.  
 

Zonja Presidente, inter alia, në fjalimin e sajë përmendi vështirësitë me të cilat, së voni, u ballafaqua Kosova – “zgjedhjet e vendit, formimi i gjatë dhe i komplikuar i qeverisë e vala e migrimit ilegal”. Në këtë kontekst ajo shprehu bindjen e sajë se:”…Mundësia jonë për tejkalimin e këtyre momenteve të vështira, për t’i adresuar ato praktikisht, ishin një testament i ndjenjes së dashurisë së njerzve të Kosovës për vendin e tyre, të pjekurisë sonë dhe të asaj force që ne kemi ndërtuar këtu së bashku”. Njëkohësisht, ajo shtoi: “Ne kemi parë përkushtimin e Kosovës ndaj rendit dhe ligjit, një vend që qëndron me të vërtetë në vlerat e veta fundamentale. Një vend që është serioz në përcaktimin për të qenë një mozaik kulturorë”.

Ambasadori holandez dhe doajeni i Korit Diplomatik në Prishtinë Robert Bosch, në emër të Korit Diplomatik, theksoi domosdonë e zbatimit të vazhdueshëm të rendit dhe ligjit edhe krijimin e kushteve për zhvillimin ekonomik të vendit.

Galleries


Madam President annual gathering for CD