عربي  česky  français 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ZÚ Rabat
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Česká účast na mezinárodní konferenci Dialog v humanitě

Dne 2. listopadu 2018 proběhla na obchodní vysoké škole HEM v Rabatu mezinárodní konference „Dialog v humanitě“ s podtitulem „Vzbudit a saturovat vědomí“. Českou republiku reprezentoval spisovatel, filozof, cestovatel a autista Josef Schovanec.  
 

Akce se uskutečnila v rámci série pravidelných konferencí na aktuální témata dění ve světě na prestižní škole HEM v Rabatu, jež je nositelkou řady ocenění např. Nejlepší obchodní VŠ v Maroku 2013 – 2016. Mezi pozvanými řečníky byli spisovatelé, myslitelé a vědci z Maroka, Francie, Belgie a ČR, čestným hostem byl marocký ministr pro městskou politiku Abdelahad Fassi Fihri.

Josef Schovanec (žijící aktuálně v Paříži a cestující v rámci osvěty po světě) se věnoval především problematice autistů a jiných postižených osob, jejich začlenění do společnosti a zamezení nepochopení a diskriminace. Schovanec zdůraznil, že bohatost tkví v rozdílnosti, toleranci a komunikaci. Jeho projev se setkal s velkým úspěchem a spisovatel na závěr podepisoval přítomným studentům své knihy, o které byl mimořádný zájem. Stal se nejpopulárnějším řečníkem večera.

 

 

 

Filozof a cestovatel Josef Schovanec během konference

Filozof a cestovatel Josef Schovanec během konference