عربي  česky  français 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Návštěva ženského centra Fraternité

K příležitosti mezinárodního dne žen navštívila diplomatka Jana Kostrounová ženské centrum Fraternité (Association Fraternité de l ́Action Feminine et sociale de la situacion de la mère et de l ́enfant) v Rabatu, kde se konal zábavný program, jehož součástí byla módní přehlídka a ukázka ručně vyráběných produktů.
 

Centrum Fraternité nabízí pomoc ženám z rabatské čtvrti Douar Askar, které se staly oběťmi domácího násilí, a které zde mohou najít útočistě spolu se svými dětmi.

V rámci malého lokálního projektu České velvyslanectví v Rabatu pomůže modernizovat oddělení intezivní péče kliniky Beauséjour v souměstí Rabat-Salé. Tento projekt mimo jiné zahrnuje bezplatné komplexní gynekologické vyšetření minimálně deseti žen z centra Fraternité. V případě prokázání vážných zdravotních onkologických problémů u pacientek, bude klinika spolupracovat s nadací Lally Salmy, která se věnuje boji s rakovinou.

Zastupitelský úřad považuje kliniku a její vedení za spolehlivého a korektního partnera, který zviditelní Českou republiku nejen mezi pacienty, ale také i na oficiální úrovni.