عربي  česky  français 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ZÚ Rabat
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Oslava státního svátku 2017

Rabat: Dne 27. října uspořádal velvyslanec České republiky v prostorách rezidence recepci k 99. výročí vzniku Československa. Za marockou stranu byl přítomen ministr pro administrativní záležitosti vlády pan Mohamed Ben Abdelkader a z Úřadu vlády, kabinetu premiéra, státní tajemnice pro turistický ruch paní Lamia Boutaleb.

S uvítacím slovem vystoupil velvyslanec Viktor Lorenc, který mimo hostů z řad diplomatického sboru uvítal české a slovenské krajany, oba honorární konzuly pana Mostafu Meskiny společně s panem Ahmedem Lemzahem a také historicky prvního velvyslance Maroka v Československu pana Tajjedina Baddou. Ocenil, že mnoho hostů vážilo cestu na oslavu státního svátku i ze vzdálenějších marockých regionů.

Recepce ke státnímu svátku byla následujícího večera  doplněna  mimořádně úspěšným vystoupením hudební skupiny "Létající rabín", která ve spolupráci s (jediným v muslimském světě) Židovským muzeem v Casablance a marockou židovskou obcí uspořádala ve vnějších prostorách muzea svoje vystoupení. Stejně jako na vystoupení v Essaouiře, i zde bylo hlediště zcela zaplněno a skupina sklidila opakovaně bouřlivý potlesk.

Galerie


FN 2017