عربي  česky  français 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

ČR pomáhá: malý lokální projekt 2015 - lékařské vyšetření zdarma pro sociálně znevýhodněné ženy

Kdy: 24.04.2015, Kde: Rabat

Velvyslanectví ČR v Marockém království financuje v rámci tzv. malého lokálního projektu pro rok 2015 zařízení jednotky intenzivní péče kliniky Béausejour v hlavním městě Rabatu. Zároveň ve spolupráci s klinikou  umožní zdarma kompletní gynekologické vyšetření sociálně znevýhodněným  ženám.

Velvyslankyně ČR v Marockém království Michaela Froňková navštívila dne 24. dubna 2015 dvě základní školy v rabatské čtvrti l´Oceán, kde mimo malých školáků studují třikrát týdně v odpoledních hodinách i ženy ze sociálně znevýhodněných rodin (rozvedené, týrané či svobodné matky). Malý lokální projekt českého velvyslanectví pro rok 2015 v podobě modernizace rabatské kliniky Béausejour pomůže i jim: zdarma jim bude uhrazeno kompletní gynekologické vyšetření. Velvyslankyně Froňková představila nabízené možnosti společně s marockou lékařkou Salimou Ostowar-Lahlou, která kliniku Béausejour vede.

České velvyslanectví v Rabatu touto cestou zároveň napomáhá užší spolupráci mezi výše zmíněným zdravotnickým zařízením a neziskovou organizací Fraternité, která rozvedené,  týrané ženy či matky-samoživitelky podporuje prostřednictvím šicí dílny. České pomoci věnovala pozornost i místní média, kterým česká velvyslankyně v rámci návštěvy centra Fraternité 24. dubna 2015 poskytla rozhovor.

galerie


Fraternité