عربي  česky  français 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Cesta předsedy Senátu Parlamentu ČR do Maroka

Na letišti v Rabatu přistál 18. února 2015 speciál s předsedou Senátu Parlamentu České republiky Milanem Štěchem, senátorkami Dagmar Terelmešovou, Veronikou Vrecionovou a  senátory Petrem Šilarem, Jiřím Voseckým a Martinem Tesaříkem v doprovodu podnikatelské delegace.
 

Po návštěvě Mauzolea Mohameda V a podpisu do slavnostní knihy hostů byla zahájena politická jednání v Rabatu. Na programu bylo jednání předsedů obou parlamentních komor, předsedy Milana Štěcha s předsedou Mohamedem Cheikhem Biadilahem a setkání s  předsedou marocké vlády Abdelillahem Benkiranem.

V dalších dnech předseda českého senátu Milan Štěch jednal s ministrem cestovního ruchu Lahcenem Haddadem, ministrem energetiky, dolů, vodních zdrojů a životního prostředí Abdelkaderem Amarou, ministrem průmyslu a obchodu Moulayem Hafidem a ministrem financí Mohamedem Boussaidem.

V Casablance bylo součástí jeho programu zahájení podnikatelského semináře, jednání s prezidentkou podnikatelské asociace CGEM Miriem Bensalah-Chaqroun a návštěva mezinárodního knižního veletrhu SEIL, na kterém byla Česká republika poprvé zastoupena.

V dalších dnech směřovala delegace do Marrakeše a Agadiru, kde se uskutečnilo jak jednání s ministrem zemědělství a mořského rybolovu Azizem Akhannouchem, tak s předsedou agadirské obchodní komory Saidem Dorem a walím regionu Sous Massa Draa Mohamedem El Yazidem Zellou.

Galerie


Návštěva předsedy Senátu P ČR M Štěcha