عربي  česky  français 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Rabat: Cesta ministra průmyslu a obchodu ČR do Marockého království

Ministr obchodu a průmyslu Jan Mládek v doprovodu zástupců Svazu průmyslu a dopravy a početné podnikatelské delegace uskutečnil ve dnech 6. až 9. června 2015 cestu do Marockého království. Jednal se svými partnery - s ministrem průmyslu a obchodu  Moulay/em Hafid/ym Elalamy/m a ministrem energetiky a životního prostředí Abdelkader/em Amaara/ou, dále s wali (hejtman) regionů Marrákeš-Tensift-Al Haouz Abdeslem/em Bekrate/m a Velká Casablanka Khalid Safir/em, viceprezidentem Svazu podnikatelů Mohamedem Talal/em a prezidentem největší banky Marockého království Mohamedem El Kettani/m. 
 

Součástí cesty byly i semináře B2B v Rabatu a Casablance.

Ještě před svým odletem do Marockého království ministr Jan Mládek jasně uvedl, že pro Českou republiku představuje Maroko stále významnějšího obchodního partnera v regionu severní Afriky, jehož velký potenciál do budoucna zesílí společně s rostoucí domácí ekonomikou, rozvojem domácí poptávky, veřejných investic a sektoru služeb.

 „Uvítáme třístrannou spolupráci mezi Českou republikou, Marockým královstvím a subsaharskými africkými zeměmi," řekl ministr Jan Mládek.

Během návštěvy ministr Jan Mládek spolu s ministrem Moulay/em Elalamy/m podepsali Memorandum o porozumění mezi Ministrem průmyslu a obchodu ČR a Ministerstvem průmyslu a obchodu Marockého království. Za jeho přítomnosti byly dále podepsány Dohoda o spolupráci mezi Attijariwafa bank a České exportní banky, Dohoda o spolupráci mezi Svazem průmyslu a dopravy ČR a Obchodní komorou Rabat a Dohoda o spolupráci mezi Svazem průmyslu a dopravy a Svazem marockých podnikatelů (CGEM).

Galerie


Cesta J. Mládka do Maroka 2015