عربي  česky  français 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: CC
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Ohlédnutí za měsícem září: předseda Ústavního soudu v Marrakéši

Předseda Ústavního soudu České republiky pana JUDr. P. Rychetský s malou delegací přicestoval do Marrakéše k účasti na mezinárodním kolokviu pod názvem : „Přístup k ústavní spravedlnosti – nové výzvy kontroly zákonnosti a posteriori“ (27. a 28. 9. 2018). Pan Rychetský vyšel též vstříc pozvání pana velvyslance Viktora Lorence a přidělence Armády České republiky (AČR) pana plukovníka Jaroslava Sejpky, když se účastnil dne 26.9. recepce na rezidenci ke 100. výročí státnosti ČR, 100. výročí založení AČR za přítomnosti a spoluúčasti přidělence AČR se sídlem v Paříži.
 

Předseda Ústavního soudu ČR p. JUDr. Pavel Rychetský a malá delegace ÚS ČR se zúčastnili recepce, kterou ZÚ ČR - společně s přidělencem AČR - uspořádali dne 26. 9. 2018 na rezidenci ČR v Rabatu. Recepce se zúčastnili zástupci zastupitelských úřadů (ZÚ) Evropské Unie, dále dalších vybraných ZÚ, vojenští přidělenci zemí NATO a vybraných zemí s vazbou na historický vznik Československa, AČR, resp. spolupráci s Československem a ČR.

Za marockou stranu představitelé MZV a marockých ozbrojených sil. Během zahájení zazněly hymny Maroka, ČR a SR, vystoupili VZÚ ČR, zástupce AČR a předseda ÚS, kteří připomněli 100. výročí moderní české státnosti, společného státu Čechů a Slováků, založení moderní československé armády a, v neposlední řadě, působení prvních československých dobrovolníků pod marockým praporem v roce 1915 na bojišti I. světové války.

V Marrakéši byl potom předseda Rychetský uvítán pořadateli (předsedou Ústavního soudu Maroka) a české delegaci byla věnována maximální pozornost i s ohledem na to, že Pavel Rychetský byl jedním z nejvýše postavených zástupců 49 účastnických zemí.

Recepce 26. 9. 2018

Recepce 26. 9. 2018