عربي  česky  français 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Přijetí u předsedy dolní sněmovny Marockého parlamentu

Dne 27. listopadu 2019 přijal J.E. pan Habib EL MALKI, předseda Chambre des Représentants du Royuame du Maroc velvyslance České republiky J.E. pana Viktora Lorence k dalším jednáním o rozvoji meziparlamentních vztahů a jejich dalšímu pragmatickému zintenzívnění.  

Na pořadu jednání byla výměna názorů na možnou podporu obou komor parlamentů ČR a Maroka intenzifikaci hospodářských vztahů a diskuse k mnoha otázkám společného zájmu, které nehledě na geografickou vzdálenost obou zemí, stojí před jejich reprezentacemi. 

Pan předseda Habib EL MALKI a velvyslanec Viktor Lorenc ocenili reálný přínos dosud realizovaných parlamentních delegací k upevnění více jak šedesátiletých přátelských vztahů mezi ČR a Marokem, v posledním období pak jejich stále cílenější zaměření, která směřují ke společnému hledání konkrétních oblastí spolupráce. 

Oba představitelé se shodli na tom, že rozhodující impuls intenzifikaci politických a hospodářských vztahům v posledních několika letech daly návštěva Jeho Veličenstva Mohammeda VI. krále Maroka v Praze a premiéra České republiky J.E. p. Andreje Babiše v Maroku.  

Na závěr mimořádně přátelského setkání předal velvyslanec České republiky J.E. p. Habib EL MALKI-mu srdečné pozvání jeho českého protějšku, předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky J. E. p. Radka Vondráčka k návštěvě České republiky.  

Pozvání bylo Jeho Excelencí panem Habib El MALKI s potěšením přijato.

J.E. pan Habib EL MALKI, předseda Chambre des Représentants du Royuame du Maroc a velvyslanec České republiky J.E. pan Viktor Lorenc

J.E. pan Habib EL MALKI, předseda Chambre des Représentants du Royuame du Maroc a velvyslanec České republiky J.E. pan Viktor Lorenc