english  latviski  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Výstava Česká nej v Jelgavě

Dne 8. října 2009 se uskutečnila již sedmá letošní prezentace výstavy Česká nej, tentokrát ve městě Jelgava. Výstava, již slavnostně otevřel zástupce velvyslance Pavel Šusták společně s místostarostou města, bude ke shlédnutí v jelgavském Kulturním domě do začátku listopadu.

Výstava Česká nej byla prezentována v tomto roce již několikrát – v Rize samostatně v budově Rižského magistrátu a jako doprovodná akce při prezentaci priorit CZ PRES v Domě EK a v rámci Českého večera ve firmě Skrivanek Baltic. V regionech jsme výstavu prezentovali ve městech Jékabpils v rámci Českých kulturních dnů, Césis u příležitosti koncertu Novoměstského orchestru a naposledy v Talsi.

S jelgavskými institucemi, mezi něž patří nejčastěji kulturní agentura místní samosprávy Kultura, máme již mnoholetou spolupráci, během níž jsme ve městě prezentovali celkem již 7 výstav a třikrát jsme podpořili účast našich umělců na mezinárodním festivalu ledových soch. Instalace výstavy Česká nej v Kulturním domě zaručuje, jak jsme se přesvědčili u předchozích výstav, značný počet návštěvníků.

Na zahájení promluvil P. Šusták, místostarosta města a ředitel Kulturního domu, hudebně vernisáž doprovodili žáci místní hudební školy, letošní laureáti krajských pěveckých konkurzů. Hovořilo se o informativním přínosu výstavy, stejně jako skvělé spolupráci mezi městem a naším úřadem. Po zahájení se uskutečnila krátká pracovní schůzka české delegace a zástupců města.