english  latviski  česky 

rozšířené vyhledávání
legendy_hradu_a_zamku_ve_valgunde_1
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Putovní výstava Legendy hradů a zámků ve Valgunde

Letos již popáté byla prezentována putovní výstava Legendy hradů a zámků, tentokrát dne 6. září v kulturním centru Avoti ve městě Valgunde. Výstavu zahájili kulturní referent ZÚ Riga a vedoucí kulturního domu za přítomnosti starostky valgundské samosprávy.

Ve spolupráci s Lotyšskou národní knihovnou na prezentaci této výstavy v lotyšských regionálních knihovnách byla výstava Legendy hradů a zámků vloni prezentována v 7 větších regionálních lotyšských městech. Prostřednictvím výstavní nabídky Lotyšské národní knihovny pokračujeme v této aktivitě i letos. Po knihovnách měst Saldus (18.1.-11.2.), Laubere (2.3.-31.3.), Vangaži (12.-24.4.), Kalnciems (17.5.-14.6.) o výstavu projevilo kulturní centrum Avoti města Valgunde. Jako v předchozích třech případech, i zde se jednalo o vůbec první výstavu v tomto městě. 

Výstavu zahájili kulturní referent ZÚ Riga a vedoucí kulturního centra Avoti za přítomnosti vedoucí místní samosprávy. Po zahájení byl hostu představen celý kulturně sportovní komplex. I v tomto nevelkém městě bylo potěšující vidět zájem místních občanů o výstavu a českou historii. Jak řekla vedoucí kulturního centra, určitě se nejedná o poslední českou výstavu v tomto místě.

ZÚ Riga věnoval knihovně, sídlící v kulturním centru, i místní samosprávě propagační materiály o ČR a knihy.

Díky této spolupráci s Lotyšskou národní knihovnou se nám daří nadále rozšiřovat naše kulturní aktivity do nových měst. Ačkoliv se v tomto roce jedná především o menší samosprávy, i zde se setkáváme se zájmem o českou kulturu.  

Galerie


Výstava Legendy hradů a zámků ve Valgundě