english  latviski  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Výstava České památky UNESCO v Talsi

Dne 25. ledna 2011 byla slavnostně zahájena prezentace výstavy České památky UNESCO v Lidovém domě města Talsi. Výstavu zahájili kulturní referent ZÚ Riga a starosta Talského okresu. Výstava potrvá do 20. února.

Také v tomto regionálním městě se setkáváme s velkou odezvou na naše kulturní akce jak ze strany místních institucí, tak jeho obyvatel. Od roku 2006 se jednalo o již pátou kulturní akci, kterou jsme ve městě připravili. Není bez zajímavosti, že místní policejní orgány od roku 2009 intenzivně spolupracují s českými v rámci společného česko-lotyšského projektu Community Policing

Při zahájení výstavy starosta okresu potvrdil, že kulturní aktivity našeho úřadu ve městě jsou velmi pozitivně vnímány a že si velmi cení pestré a pravidelné nabídky akcí. Kulturní referent ZÚ Riga doplnil ve své řeči prezentované české památky o další zajímavosti. Oba se pak shodli na tom, že díky těmto akcím se zvyšuje zájem o ČR u místních obyvatel, stejně tak zájem institucí o navázání spolupráce s českými městy. Výstava je pěkně instalována ve foyer Talského lidového domu, který nabízí bohatý kulturní program, a proto se předpokládá hojná návštěvnost. 

Po vernisáži kulturní referent poskytl interview pro regionální televizní vysílání a se starostou a ředitelkou Lidového domu v neformálním rozhovoru projednal další perspektivy vzájemné spolupráce.

Další prezentace výstavy je plánována na Rižském magistrátu společně s vybranými pracemi (pozn.: před jejich odesláním do vlastní soutěže) lotyšských dětí do letošního ročníku MDVV LIDICE, neboť jedním z jejích podtémat jsou právě památky zapsané na seznamu UNESCO. Na závěr této společné výstavy se předpokládá návštěva pana ministra Schwarzenberga při jeho oficiální cestě do Rigy na začátku března t.r.      

Galerie


Výstava České památky UNESCO v Talsi