english  latviski  česky 

rozšířené vyhledávání
ceske_pamatky_unesco_v_tukums_1
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Výstava České památky UNESCO v Tukums

Po prezentacích ve městech Talsi a Riga byla dne 6. dubna 2011 slavnostně zahájena prezentace výstavy České památky UNESCO v Knihovně města Tukums. Výstavu zahájili kulturní referent ZÚ Riga a místostarosta Tukumského okresu. Výstava potrvá do konce dubna.

Město Tukums patří mezi naše pravidelné partnery. Od roku 2008 se jednalo o již čtvrtou kulturní akci, kterou jsme ve městě připravili. Také v tomto regionálním městě se setkáváme s velkou odezvou na naše kulturní akce jak ze strany místních institucí, tak jeho obyvatel.

Na zahájení výstavy promluvili kulturní referent ZÚ Riga a místostarosta okresu. Zatímco zástupce ZÚ Riga doplnil vystavovaný materiál o další zajímavosti z oblasti české historie představované kulturními památkami národního i světového významu, místostarosta Tukumského okresu potvrdil, že kulturní aktivity našeho úřadu ve městě jsou mimořádné a přinášejí obyvatelům města obohacující informace o ČR.

Po vernisáži kulturní referent odpověděl na dotazy přítomných a v doprovodu zástupců města navštívil budovu okresní radnice, kde setrval v neformálním rozhovoru s přítomnými radními.

Galerie


Výstava České památky UNESCO v Tukums