english  latviski  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Výstava Veronika Richterová - Pocta PET lahvi v Talsi

Dne 11. října byla v Dětské knihovně města Talsi zahájena letošní již sedmá regionální prezentace výstavy „Veronika Richterová - Pocta PET lahvi“, která potrvá do 10. listopadu. Po úvodních projevech organizátorů - ZÚ Riga, Lotyšská národní knihovna a Lotyšský zelený bod, vítězní účastníci dětského výtvarného konkurzu převzali udělené diplomy a ceny. Za okresní zastupitelstvo Talsi se zahájení zúčastnil a ceny předal jeho tajemník.

I město Talsi je naším pravidelným kulturním partnerem již řadu let. Současná výstava se stala již šestým kulturním projektem našeho úřadu ve městě. Výstava, která má oslovit právě nejmladší generace, našla tentokrát přístřeší v místní dětské knihovně. Na zahájení přišli téměř všichni ze 43 účastníků (z osmi škol města i okresu) vyhlášeného výtvarného konkurzu „Proměny PET lahve“. Své ceny předala i knihovna a zastupitelstvo, reprezentované tajemníkem okresní rady, který je zároveň předsedou Lotyšské asociace tajemníků obcí. Tato, pro vzájemnou regionální spolupráci stěžejní organizace, se nedávno stala naším partnerem, s kterým chceme koordinovat naše kulturně obchodní aktivity mezi českými a lotyšskými regiony.   

Zahájení sledoval tým regionálního vysílání lotyšské státní televize.

Následného pracovního oběda připraveného zastupitelstvem pro organizátory akce se zúčastnil i starosta okresu. Kulturní referent ZÚ Riga, který výstavu jménem úřadu zahajoval, pak měl možnost s ním pohovořit o rozvoji města, jakož dalších možných formách spolupráce mezi městem, potažmo okresem, a naším úřadem.  

Galerie


Pocta PET lahvi v Talsi