english  latviski  česky 

rozšířené vyhledávání
dagda_vystava_ces_lotys_vztahy_1
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Výstava Česko-lotyšské vztahy 1921-2011 v Dadgě

Dne 9. ledna 2013 byla v Lidové knihovně města Dagda slavnostně zahájena výstava Česko-lotyšské vztahy 1921-2011. Jednalo se o její šestou regionální prezentaci a první kulturní akcí ZÚ Riga v tomto odlehlém východolotyšském městě. Zahájení výstavy se za ZÚ Riga zúčastnil kulturní referent a za město místostarostka okresní samosprávy.

Po městech Rézekne, Preili, Madona, Jékabpils a Kráslava, ve kterých byla výstava prezentována v průběhu loňského roku, letošní její putování byla zahájeno v samém jihovýchodním cípu Lotyšska ve městě Dagda na pomezí lotyšsko-běloruských hranic. Jednalo se o první kulturní akci v tomto městě, kterou jsme zde uspořádali. Proto téma našich společných dějin je pro místní obyvatele a návštěvníky knihovny velmi zajímavým a vítaným zdrojem informací.

Výstavu v Lidové knihovně města Dagda zahájil kulturní referent ZÚ Riga společně s místostarostkou a vedoucí kulturního a školského oddělení okresní rady. Vernisáže se zúčastnili i děti a dorost a po úvodním projevu se zajímali o další informace tohoto tématu i  z českých reálií. Na závěr kulturní referent poskytl interview pro regionální televizní vysílání.