english  latviski  česky 

rozšířené vyhledávání
divadlo_d_epog_2
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Divadlo D´Epog na festivalu Dirty Drama v Rize

Dne 3. srpna se v rámci mezinárodního divadelního festivalu Dirty Drama, jehož pořadatelem bylo rižské Dirty Deal Teatro, představilo také brněnské nezávislé divadlo D'Epog, které zde odehrálo své nejnovější představení nazvané „Sólo pro toho, kdo je nejblíž“.

Jedná se z větší části o pohybové a situační představení, jehož příběh se odehrává na půdorysu poezie moravských a českých současných básníků. Ve hře se tedy objeví například poezie Petra Hrušky, Pavla Kolmačky či Karla Šiktance. Sólo pro toho, kdo je nejblíž“  vypráví příběh čtyř postav, dnešních obyčejných lidí, kteří se - ať chtějí či ne - vzájemně přitahují, stýkají, potýkají a zase vzdalují. Ústředním tématem je přitom fenomén samovznícení - aktu, který zřejmě nedokážeme ovlivnit vlastní vůlí. Samovznícení je tedy symbolem toho, že někdy - a třeba jen na okamžik - strávíme svůj život s tím, kdo je zrovna po ruce, kdo je nejblíž.

V představení se kromě členů divadla D'Epog - Ondřeje Novotného, Petra Míky a Tomáše Soldána představila i španělská herečka (absolventka Královské akademie dramatických umění v Madridu) Rebeca Matellán. Na výtvarné složce hry se podílel španělský scénograf argentinského původu Joan Quintas Toledo.Divadlo D'Epog uvedlo premiéru tohoto představení 1. června 2013 na střeše Ústředního autobusového nádraží Zvonařka v Brně, v Rize se brněnští divadelníci představili na střešním parkovišti prestižního obchodního domu Mols. I přes pokročilou dobu zahájení vystoupení (22:00) mu přihlížely a „spoluúčastnily se“ asi čtyři desítky diváků, kteří po skončení hry se zájmem pobesedovali s aktéry hry.

Galerie


divadlo E