english  latviski  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

„Dny filmů V4" v Rize

V rámci festivalu „Dny filmů V4“ byly v  kině K-Suns od  21. 11. do 4. 11. 2017 společně s velvyslanectvími Slovenska, Polska a Maďarska lotyšskému publiku představeny filmy, které reprezentovaly komediální žánr. Ve čtvrtek 23. 11. tak byl lotyšskému publiku promítnut film Jiřího Menzela „Na samotě u lesa“ z roku 1976.
 

Projekce českého filmu režiséra Jiřího Menzela Na samotě u lesa sklidila u publika veliký úspěch.  Projekce se zúčastnilo více než 130 diváků z řad diplomatického sboru, členů Lotyšsko-české společnosti, studentů a lotyšské veřejnosti a klubové kino bylo zaplněno téměř do posledního místa. Klasická česká komedie je společným dílem autorské dvojice scenáristy Zdeňka Svěráka a režiséra Jiřího Menzela. Na překladu filmu a jeho tlumočení do lotyšštiny spolupracovali pracovníci ZÚ Riga Maris Delveris a Olga Lobko.  Film byl uveden s anglickými titulky se  simultánním překladem do lotyšského jazyka.

V rámci festivalu byly rovněž uvedeny vybrané animované filmy visegrádských zemí pro děti. Českou kinematografii reprezentovali v neděli 26.11. „Štaflík a Špagetka“ Václava Bedřicha.  

Galerie


V4