english  latviski  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Předání čestných uznání v předkole 49. soutěže MDVV Lidice

Velvyslanectví České republiky dne 11. 2. 2021 předalo svá čestná uznání patnácti účastníkům Mezinárodní dětské výtvarné výstavy Lidice, jejímž tématem je pro letošní rok „ROBOT a umělá inteligence“.

Do soutěže bylo v Lotyšsku přihlášeno celkem 780 prací z 32 regionů a do únorového předkola bylo vybráno celkem 190 děl, která budou soutěžit ve finále, které se bude konat v České republice, s dětskými pracemi z celého světa.

Tradiční předávání cen letos proběhlo netradičně, a to v podobě dálkové slavnostní akce. Ve čtvrtek, dne 11. února, byl na Fakultě výpočetní techniky a informatiky Rižské technické univerzity (RTU) za dodržení zavedených epidemiologických opatření natočen bezmála hodinový film za účasti představitelů Národního centra vzdělávacího obsahu (VISC), ZÚ Riga, Odboru školství, kultury a sportu městské rady v Rize a Centra zájmové výchovy v Rize (RIIMC). Film bude přístupný ke zhlédnutí všem účastníkům soutěže. ZÚ Riga při této příležitosti předal čestná uznání a drobné dárky, které virtuálně poslal patnácti vybraným mladým autorům.

Pro tvorbu svých děl si autoři vybrali celou řadu technik, od  kresby, grafiky, malby, až po plastické práce z keramiky, skla nebo papíru. Letošní téma rozšířilo výtvarné možnosti také na oblast výpočetní techniky a animace, či sofistikovanější zpracování kovů a dřeva.

Lidice 2021

Lidice 2021

Lidice 2021

Lidice 2021

Lidice 2021

Lidice 2021

Lidice 2021

Lidice 2021

Lidice 2021

Lidice 2021