english  latviski  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Embassy
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Výstava „České dědictví UNESCO“ v Lotyšské národní knihovně

V rámci doprovodných kulturních akcí českého předsednictví v Radě EU byla v Lotyšské národní knihovně (LNK) v Rize zahájena výstava „České dědictví UNESCO“, s podtitulem „sloh se nepíše, sloh se kouká“. Výstava byla slavnostně otevřena dne 7. září a bude přístupná návštěvníkům knihovny až do konce měsíce.

Ve výstavních prostorách LNK byla instalována výstava „České dědictví UNESCO“, s podtitulem „sloh se nepíše, sloh se kouká“, jež je připravena svazem obcí českého dědictví UNESCO. Výstava sestává ze 17 barevných panelů a prezentuje (krom panelu úvodního) 12 tradičních památek hmotného dědictví například z Prahy, Brna, Telče, Kutné Hory, ale i 4 památky hmotného dědictví zařazené na seznam UNESCO až v letech 2019-21 – Krušnohoří, Kladrubsko, Lázeňský trojúhelník a Jihočeské bučiny.

Vernisáž výstavy navazovala na slavnostní koncert Epoque Quartet a stejně jako hudební vystoupení byla výstava zahájena projevem velvyslankyně Jany Hynkové, tentokrát ale zaměřeným spíše na propagaci České republiky a její krásy, opět samozřejmě s přirozeným připomenutím EU CZ PRES. Výstava památek UNESCO zůstává v LNK až do konce září a bude přístupná všem návštěvníkům knihovny.

UNESCO

UNESCO

UNESCO

UNESCO

UNESCO

UNESCO