english  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Recepce ke státnímu svátku České Republiky

Dne 28.10.2015 uspořádal velvyslanec J. Slavík v prostorách ZÚ recepci věnovanou 97. výročí vzniku samostatného Československa.

Přítomna byla většina vedoucích diplomatických misí všech světadílů. Saúdská politická scéna byla zastoupena J.K.V. princem Faisalem bin Bandar bin Abdulaziz Al Saúdem, guvernérem Rijádu. Recepce se zúčastnila početná komunita sponzorů, hostí z oblasti byznysu a obchodní spolupráce. Rozvoji česko saúdských ekonomických a obchodních vazeb byla přínosná účast Honorárního konzula ČR v Džiddě Husseina Shobokshiho.

Pro zdárný průběh recepce vsadil ZÚ v letošním roce na pečlivou přípravu občerstvení. Za tímto účelem se přípravy národních stolů ujali dva profesionálové z ČR, jejichž kulinární um oslovil nejen Evropany, ale i arabské a ostatní konzumenty, z nichž kouzlu českých knedlíků podlehla většina.

Dne 30.10.2015 pak ZÚ, ve spolupráci s českými mistry kuchařského umění a s rijádským hotelem Marriott Courtyard DQ zorganizoval a připravil večer české kuchyně, který dal vyniknout českým kuchařům ještě více.  

rec1


J.E. velvyslanec ČR p. Jiří Slavík v rozhovoru s J.K.V. princem Faisalem bin Bandar bin Abdulaziz Al Saúdem, guvernérem Rijádu

 

 

 

 

 

rec2

J.E. velvyslanec ČR p. Jiří Slavík a J.K.V. princem Faisal bin Bandar bin Abdulaziz Al Saúd zahajují recepci ke státnímu svátku.

 

rec3

J.E. velvyslanec ČR p. Jiří Slavík slavnostně zahajuje český večer v hotelu Marriott Courtyard DQ.

 

rec4


Dílo našich českých kuchařů - kachna, zelí, bramborový knedlík; svíčková s karlovarskými knedlíky a pravý český guláš.............

 

 

 

rec5


.....jako zákusek byly servírovány české koláčky a jablečný závin neboli pravý český štrůdl.