česky  español 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Veletrh EXPOMIN 2012

V týdnu od 9. do 13. dubna 2012 se v Santiagu de Chile uskutečnil mezinárodní hornický veletrh EXPOMIN za účasti několika českých firem.

V týdnu od 9. do 13. dubna 2012 se v Santiagu de Chile uskutečnil 12. ročník mezinárodního hornického veletrhu EXPOMIN. Toto bienále bylo spojeno také s množstvím odborných konferencí a přednášek z oblasti nových trendů a inovací v oboru. Svým významem je EXPOMIN nejdůležitější událostí v odvětví těžby a důlní techniky v celé Latinské Americe, a proto je pro firmy, které mají zájem o uplatnění na tomto rozvíjejícím se trhu, prezentace na veletrhu klíčová (předpokládané množství investic do těžebního průmyslu pro příštích 10 let v Brazílii, Chile, Peru, Mexiku, Kolumbii a Argentině je 200 miliard USD). Pouze Chile má v letech 2012-2020 investiční potenciál ve výši 100 miliard USD, z čehož 22 miliard USD bude investovat státní chilská firma Codelco.

Výstavy EXPOMIN se zúčastnilo přes 1 300 firem z 35 zemí světa a vystavené expozice navštívilo více jak 60 000 akreditovaných odborných návštěvníků a další tisíce laiků. Díky zařazení veletrhu EXPOMIN do plánu oficiálních českých účastí bylo zastoupení českých firem značné. České společnosti (Česká dobývací technika, Hansen Electric, spol. s r.o., INCO engineering s.r.o., Vítkovice Heavy Machinery a.s., Hennlich Industrietechnik, spol. s r.o., Arkon Flow Systems, s.r.o.) prezentovaly své výrobky v oficiální expozici České republiky. Zástupci jednotlivých firem představovali své produkty prostřednictvím letáků a panelů (a v případě firmy Arkon Flow Systems, s.r.o. také fyzickým výrobkem – průtokoměrem). Současně realizovali mnohé schůzky s místními obchodními partnery. Veletrh tak poskytl prostor zejména pro navázání osobních obchodních kontaktů.