português  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Generální konzulát ČR
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Česko zahájí v Brazílii předsednictví v Radě EU křtem českého piva

Generální konzulát připomene předsednictví České republiky v Radě Evropské unie křtem limitované edice českého ležáku, který doprovodí scénické čtení hry Václava Havla. Na výrobě tohoto piva se v rámci projektu ekonomické diplomacie podílel český sládek. Design etikety pochází z dílny předního českého výtvarníka.  
 

Generální konzulát České republiky v São Paulu a řemeslný pivovar Tarantino uvedou 8. 7. 2022 edici českého ležáku u příležitosti zahájení předsednictví České republiky v Radě Evropské unie. Akci též doprovodí scénické čtení hry Audience od Václava Havla, jež do jisté míry ovlivnila autorova práce v pivovaru. Jedná se o první společenskou akci z cyklu akcí generálního konzulátu u příležitosti předsednictví.

Limitovaná edice českého ležáku je výsledkem spolupráce mezi českými a brazilskými zástupci pivovarnického sektoru, ke které došlo v rámci úspěšné realizace projektu ekonomické diplomacie z května letošního roku. Originální recepturu pro tuto příležitost vytvořil sládek Tomáš Kinčl, vyučující na VŠCHT, a společnost Bohemia Hop dodala odrůdy českého chmele, které mají v Brazílii vynikající pověst.

Kromě samotného ležáku se podařilo prosadit na limitovanou plechovku realizaci významného českého umělce Pasty Onera. Výsledek této aktivity přesáhl pouze snahu navázat hlubší spolupráci s brazilským pivovarem Tarantino, ale vedl i k šíření české kultury a dobrého jména Česka v zahraničí.

Galerie


Bohemian Lager