português  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Český kreativní průmysl na brazilské univerzitě v São Paulo

Přednášku generální konzulky České republiky v São Paulo o kreativních průmyslech v České republice si přišli vyslechnout studenti Centro Universitário Belas Artes de São Paulo. Mluvilo se například o designu výrobků firmy Linet  nebo o projektu CzechTrade Design for export.
 

Na pozvání Centro Universitário Belas Artes de São Paulo promluvila generální konzulka České republiky v São Paulo, paní Pavla Havrlíková, o kreativních průmyslech v České republice.  Českou republiku si vybrali sami posluchači fakulty jako jedno z témat přednáškového týdne, věnovaného kreativní ekonomice a mezinárodním vztahům. Hlavním důvodem bylo dobré jméno České republiky jako země, která je ve světě známa pro své výsledky v inovacích a nových technologiích.

Pavla Havrlíková v rámci své přednášky hovořila například o úloze designu při prosazování výrobků na mezinárodních trzích, projektu Českých center „Brilliant by design“ či projektu CzechTrade „Design for export“.  Jako jednu z českých firem, pro které je design součástí strategie firmy, zmínila  i českou společnost Linet, která dlouhodobě úspěšně působí i na brazilském trhu.

přílohy

Program 361 KB PDF (Acrobat dokument) 9.11.2015

Galerie


2015091 - Belas Artes